Ştia ce face când şi-a hăcuit iubitul

Tânăra din Baia Mare, judeţul Maramureş, cea care şi-a ucis iubitul, în noaptea de 24 martie, cu peste 70 de lovituri de cuţit, a avut discernământ în momentul comiterii odioasei crime.

După aproape două luni în care a fost evaluată de medicii de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, verdictul în cazul Ioanei Roman (23 de ani), băimăreanca studentă la trei facultăţi, care şi-a ucis iubitul, Dorel Abrudan (36 de ani), cu peste 70 de lovituri de cuţit, a fost clar.

„Expertiza medico-legală psihiatrică efectuată de către medicii de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti a arătat clar faptul că Ioana Roman a avut şi are discernământ. Asta înseamnă că va fi judecată pentru fapta sa”, a declarat prim procuror Ioan Petran, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Verdictul medicilor din Capitală coincide cu cel dat de psihiatrii de la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei: Ioana Roman a avut discernământ în momentul comiterii odioasei crime.

Criminala se află în prezent în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Maramureş. Surse din poliţie au dezvăluit că tânăra pare resemnată, îşi petrece timpul citind şi gândindu-se la actul criminal care o va ţine ani buni departe de lume, după gratii.

Potrivit procurorilor, de îndată ce rechizitoriul va ajunge la instanţa de judecată, Ioana Roman va fi transferată, cel mai probabil, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din localitatea Gherla.

Mama criminalei, Ileana Godja, care se afla în apartamentul groazei în momentul în care fiica ei a comis crima, a refuzat să comenteze decizia medicilor de la Bucureşti, subliniind doar că va rămâne alături de Ioana în orice condiţii.

Ioana Roman este acuzată de omor deosebit de grav, prin cruzimi, şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani sau chiar detenţia pe viaţă.

Casa crimei a fost vândută

Apartamentul în care Dorel Abrudan şi-a găsit tragicul sfârşit, în urma repetatelor lovituri de cuţit pe care i le-a aplicat în zona toracelui şi a gâtului Ioana Roman, cea care urma să îi fie soţie, a fost vândut.

Mama criminalei, Ileana Godja a înstrăinat locuinţa la o săptămână după tragedie, „de ruşine”, aşa cum a afirmat la scurt timp după noaptea crimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *